Cine suntem?

Centrul Cultural Arab din Sibiu este o organizație non-guvernamentală (ONG), înscrisă în Registrul Național al Fundațiilor și Asociațiilor din iulie 2021. Centrul este apolitic și non-religios, însă este deschis către persoane cu orice convingeri religioase.

Echipa Centrului este alcătuită din membrii români și arabi deopotrivă. Toți membrii Centrului locuiesc în Sibiu, iar persoanele de origine arabă provin din mai multe țări din Orientul Mijlociu, cum sunt Siria, Palestina și Egipt.

Din punct de vedere profesional, unii dintre noi lucrăm în cadrul unor corporații multinaționale, alții activăm într-o serie de domenii precum asistența socială, sociologie și marketing, iar alții au studiat medicina și acum o practică în spitale și clinici din Sibiu.

Etnic, geografic și profesional suntem foarte diferiți. Dar ceea ce ne unește și ne aduce împreună este interesul nostru comun pentru cultura și civilizația arabă și mai ales dorința de a contribui la un dialog intercultural între arabi și români care să aibă ca efect o mai bună cunoaștere reciprocă și integrare socio-culturală.

%d bloggers like this: