Cursuri

Posibilitatea de a învăța și comunica în limba română este unul dintre cele mai importante mijloace ale integrării imigranților sosiți în România, fiind și prima barieră cu care ei se confruntă.În perioada octombrie-decembrie 2021, Centrul Cultural Arab desfășoară cursuri gratuite de limba română pentru imigranți, nivel începător și mediu. Orele decurg în format online, de 4 ori pe săptămână, după cum urmează:

➡ Sâmbătă, ora 14:00;

➡ Sâmbătă, ora 17:00;

➡ Miercuri, ora 14:00;

➡ Vineri, ora 10:00.

Profesorii utilizează materiale de specialitate, adaptate la nevoile participanților. Mulțumim tinerelor profesoare care își dedică timpul pentru susținerea imigranților în procesul lor de integrare.

Putem depăși împreună dificultățile integrării dacă reușim să vorbim aceeași limbă!

————————————————————————————————————————-

Cursuri de limba română pentru imigranții din afara spațiului european

Cunoașterea și vorbirea limbii din societatea gazdă se află la baza piramidei procesului de integrare. Pentru un imigrant, învățarea limbii străine este și cea mai dificilă etapă a integrării, mai ales dacă societatea nu oferă suficiente resurse și posibilități de învățare.

Una dintre activitățile de bază ale Centrului Cultural Arab sunt cursurile de limbă română pentru imigranții veniți în Sibiu din afara spațiului european, din lumea arabă dar și dincolo de aceasta.

Centrul Cultural Arab din Sibiu pregătește un nou modul de studiu al limbii române, finanțat din fondurile obținute din comercializarea biletelor pentru concertele de muzică orientală din cadrul primei ediții a Festivalului Culturii Arabe. Cursurile de limba română vor avea următoarele caracteristici:

🔤Nivelul: începător și mediu;

⌚️Durată: modul de 6 săptămâni;

⌛️Frecvență: de 2 ori pe săptămână;

🖥Locul: orele vor fi online, pe platforma Google Meet;

💸Costuri: participare gratuită, pe bază de înscriere prealabilă.

Persoanele interesate sunt invitate să se înscrie prin completarea formularului de mai jos:

https://forms.gle/mV2XUX4rAxKESbBE8

Cursuri de limba română

%d bloggers like this: